Ο δήμος Ωλένης τίμησε τους ήρωές του

Μέσα σε βαθύ κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο δημοτικό διαμέρισμα Λανθίου του δήμου Ωλένης, τα αποκαλυπτήρια των προτομών δύο αγνοουμένων της Κύπρου.
Στο Λάνθι, απ' όπου κατάγονταν ο λοχίας πεζικού Θεόδωρος Ξένος και ο δεκανέας πεζικού Ιωάννης Παπαδόπουλος, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες της Κύπρου. Μεταξύ άλλων τα αποκαλυπτήρια παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Καρπασίας, Χριστόφορος, ο υφυπουργός της Κύπρου Τίτος Χριστοφίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου Σάββας Σάββας, ο δήμαρχος Ωλένης Γιάννης Παναγόπουλος, ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, καθώς και ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων. Παράλληλα τοπικοί φορείς, βουλευτές της Ηλείας και στρατιωτικές αρχές βρέθηκαν χθες το πρωί στο δημοτικό διαμέρισμα Λανθίου του δήμου Ωλένης.
Το άγημα της ΣΕΤΤΗΛ απέδωσε φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1974 που χάθηκαν κατά την διάρκεια της Τούρκικης εισβολής στην Κύπρο ενώ στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπασίας Χριστόφορος. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς και ενός λεπτού σιγή. Χαιρετισμούς λίγο μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων απηύθυναν οι συγγενείς των αγνοουμένων, ο δήμαρχος Ωλένης Γιάννης Παναγόπουλος, ο υφυπουργός της Κύπρου Τίτος Χριστοφίδης καθώς και οι παρευρισκόμενοι επίσημοι και εκπρόσωποι φορέων. Το μήνυμα της ημέρας ήταν ότι οι δύο αγνοούμενοι του Λανθίου αλλά και όσα νέα παιδιά χάθηκαν στην Κύπρο το 1974 αποτελούν παράδειγμα για την Ελλάδα και θα είναι πάντα ανάμεσά μας αποδεικνύοντας επίσης τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αγάπης μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου. Η Ημέρα Τιμής για τον Θεόδωρο Ξένο και τον Ιωάννη Παπαδόπουλο είναι η απαίτηση όλων των Ελλήνων και των Κυπρίων για Εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία. Τέλος να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανέλαβε την χρηματοδότηση και την κατασκευή των προτομών των ηρώων Θ. Ξένου και Ιωάννη Παπαδόπουλου.
Πηγή Γιακουμέλου ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: